Zuidlaardermeer

Bent u een liefhebber van de natuur en op zoek naar ultieme rust? Dan heten wij u van harte welkom bij Van der Valk Hotel Groningen Zuidbroek, uw perfecte uitvalsbasis voor een onvergetelijk verblijf dichtbij het Zuidlaardermeer. Dit prachtige natuurgebied ligt verscholen in Meerwijck, op slechts 15 kilometer afstand van Van der Valk Groningen Zuidbroek. Met een indrukwekkende oppervlakte van 671 hectare is het Zuidlaardermeer het grootste meer in de provincie Drenthe. Het natuurgebied staat bekend om de rijke vogelbevolking en het unieke getijdenmoeras. Tijdens uw verblijf zijn er volop mogelijkheden om dit prachtige gebied te verkennen, zo zijn er vele fiets- en wandelroutes beschikbaar. Bovendien kunt u gemakkelijk een boot huren bij een van de bootverhuurbedrijven, waardoor u de wateren van het Zuidlaardermeer kunt verkennen op uw eigen tempo.

Bootje huren Zuidlaardermeer

Voor ultieme wateravonturen op het Zuidlaardermeer hoeft u niet verder te zoeken. Dit prachtige meer in Noord-Nederland biedt volop mogelijkheden voor watersport liefhebbers, van zwemmen en vissen tot zeilen en windsurfen. Dit maakt het dan ook een aantrekkelijke keuze om een bootje te huren in Zuidlaardermeer. Met een waterdiepte van 1,50 meter en zelfs meer dan 2 meter in het binnenwater, behoort het Zuidlaardermeer tot een van de best bevaarbare meren in de regio. Zelfs als je geen eigen boot hebt, kun je toch de wateren van het Zuidlaardermeer ervaren. Op verschillende locaties rondom het meer kun je roeiboten, zeilboten of motorboten huren om het meer te verkennen en te genieten van het rustgevende water. Of kies voor een ontspannende tocht op een rondvaartboot.

Fietsroute Zuidlaardermeer

Verken de omgeving van Groningen op twee wielen, Van der Valk Hotel Groningen Zuidbroek is het ideale vertrekpunt voor het ontdekken van het prachtige Zuidlaardermeer per fiets. Ons hotel biedt niet alleen comfortabele hotels en familiekamers, maar u kunt ook terecht voor een fietsarrangement om de overvloed aan fietsroutes in Zuidlaardermeer te verkennen. Ook buiten het arrangement is het mogelijk om fietsen te huren tijdens uw verblijf. Voor gezinnen met kinderen zijn er speciale familiefietsroutes, waarbij u samen met uw kinderen kunt genieten van de prachtige omgeving. Na een dag vol avontuur kunt u heerlijk aanschuiven in ons restaurant voor een smakelijk diner, voor kinderen beschikken wij over een heerlijk gevarieerd Wereldeters menu, zodat u met het hele gezin gezellig aan tafel kan schuiven. Na het diner kunt u genieten van één van onze prachtige suites die van alle gemakken zijn voorzien. Zo kunt u de volgende dag weer uitgerust op pad.

Ontdek het fietsarrangement