ER GAAT NIETS BOVEN GRONINGEN

Bij Groningen denk men vaak aan studenten stad en landelijke provincie. Toch heeft onze provincie meer te bieden dan de meeste mensen denken. De bekende slogan zegt het al. Of u nu een weekendje wil ontspannen, shoppen, of iets sportiever wilt zijn het kan allemaal in Groningen.

Wij hebben een aantal leuke activiteiten voor u op een rijtje gezet.

Activiteitenagenda

Bekijk activiteiten in de buurt van het hotel Lees meer

Volgende
Zuidlaardermeer

Locatie

Zuidlaardermeer

Het Zuidlaardermeer ligt aan de wijk Meerwijck (tussen Hoogezand en Zuidlaren op slechts 15 km van het hotel)  en is het grootste meer in Drenthe met een oppervlakte van maarliefst 671 ha. Het is een zeer vogelrijk gebied met een uniek vloedmoeras (Leinwijk) en stukken grasland met vele weidevogels. Bij/ in het meer is veel te doen: zonnebaden (mooi zandstrand), zwemmen, windsurfen, wandelen, fietsen, vogels kijken en varen. Je vindt er speeltoestellen, horeca, toiletten en douches. Er is voldoende parkeergelegenheid en het terrein wordt regelmatig schoongemaakt. 

Watersporters
Liefhebbers van watersport hoeven niet verder te zoeken. Bij het Zuidlaardermeer is er volop gelegenheid om te zwemmen, vissen, varen, zeilen en windsurfen. Met een diepte van 1.50m en ruim 2 meter in de vaargeul, is het één van de best bevaarbare meren in Noord-Nederland. Geen eigen boot en toch het meer op? Geen probleem. Op meerdere plekken aan het meer kun je een roei-, zeil-, of motorboot huren. Of je stapt op een rondvaartboot!

Omgeving
Door de ideale ligging van het gebied, ben je óf zo midden in de natuur in Drenthe, óf in hartje centrum van Groningen. Aan de zuidwest kant van het meer ligt Landal Park De Bloemert.