Het zuidlaardermeer

Het Zuidlaardermeer ligt aan de wijk Meerwijck (tussen Hoogezand en Zuidlaren op slechts 15 km van het hotel)  en is het grootste meer in Drenthe met een oppervlakte van maarliefst 671 hectare. Het is een zeer vogelrijk gebied met een uniek vloedmoeras (Leinwijk) en stukken grasland met vele weidevogels. Bij/ in het meer is veel te doen: zonnebaden (mooi zandstrand), zwemmen, windsurfen, wandelen, fietsen, vogels kijken en varen. U vindt er speeltoestellen, horeca, toiletten en douches. Ook is er voldoende parkeergelegenheid en het terrein wordt regelmatig schoongemaakt. 

Watersport op het Zuidlaardermeer

Liefhebbers van watersport hoeven niet verder te zoeken. Bij het Zuidlaardermeer is er volop gelegenheid om te zwemmen, vissen, varen, zeilen en windsurfen. Met een diepte van 1.50m en ruim 2 meter in de vaargeul, is het één van de best bevaarbare meren in Noord-Nederland. Geen eigen boot en toch het meer op? Geen probleem. Op meerdere plekken aan het meer kunt u een roei-, zeil-, of motorboot huren. Of u stapt op een rondvaartboot, het is allemaal mogelijk, geef uw ogen de kost!

Omgeving van het Zuidlaardermeer

Door de ideale ligging van het gebied, bent u óf zo midden in de natuur in Drenthe, óf in hartje centrum van Groningen. Dus ontdek de stad, ga naar de Eemshaven of naar de havenstad Delfzijl. Een dagje uit in de omgeving van Van der Valk Hotel Groningen-Zuidbroek is werkelijk waar een cadeautje. Wilt u erna ergens opwarmen? Strijk neer in het restaurant of in de bar en drink een warm kopje koffie/thee/chocomel en geniet na van uw heerlijke dag aan het Zuidlaardermeer. Overnachten is ook mogelijk als u graag de voetjes wat langer omhoog wilt leggen na een stevige wandeling, boek hier uw kamer!