Dagje weg in Groningen

Er gaat niets boven Groningen… en dat geldt zeker voor wie houdt van winkelen. Wij geven u vast een aantal tips voor de beste winkelstraten en pleinen.

  • Bezoek leuke winkelstraten als Vismarkt, Herestraat of de Kromme Elleboog.
  • Ontdek de gezelligheid van een lokale markt rond de Grote Markt of Vismarkt.
  • Op zondag en op donderdagavond tot 21.00 uur zijn de meeste winkels in het centrum geopend.

In het sfeervolle, historische centrum vindt u een veelzijdig aanbod aan winkels voor kleding, schoenen, cadeaus, kunst en accessoires. Dit zijn de 5 leukste winkelstraten en pleinen in Groningen:

1. Grote Markt

De Grote Markt, met de beroemde Martinitoren, is hét centrum van Groningen. Op, en vooral rondom dit mooie plein vindt u verschillende winkels, cafés en restaurants. Het ideale beginpunt dus voor een heerlijk dagje shoppen!

2. Vismarkt en Herestraat

Vlakbij de Grote Markt, in het centrum van Groningen, vindt u de Vismarkt en Herestraat. In deze winkelstraten treft u niet alleen veel grote winkelketens, maar ook verschillende exclusievere boetieks.

3. Folkingestraat

Zoals bijna alles in Groningen is ook de Folkingestraat op loopafstand van de Grote Markt. Hier vindt u veel lifestylewinkels, boetieks en galeries én kunt u heerlijk lunchen in één van de vele gezellige lunchtentjes. Als u goed om u heen kijkt ziet u in deze, van oudsher Joodse straat nog volop Joodse symbolen terug. 

4. De Kromme Elleboog

De Kromme Elleboog bestaat uit twee kleine straatjes, de Kleine en de Grote Kromme Elleboog, en biedt allerlei leuke, net wat meer exclusievere winkels en restaurants. Voor kleding, sieraden of kunst bent hier op de juiste plek. En wilt u bijzonder eten, dan is restaurant Muller een aanrader.

5. Oude Kijk in 't Jatstraat

Vlakbij de Rijksuniversiteit Groningen vindt u dit sfeervolle, historische straatje. Voor unieke vintage en brocante spulletjes, mooie boeken en bijzondere boetieks moet u hier beslist een kijkje nemen.

Markten in Groningen

In het centrum van Groningen, meestal op de Grote Markt of de Vismarkt, vindt u van dinsdag tot en met zaterdag altijd wel een markt. U vindt hier vooral verse etenswaar en bloemen, het is er altijd gezellig, druk en levendig. Na een heerlijke dagje weg in Groningen bent u zo bij ons Van der Valk Hotel Groningen-Zuidbroek om te genieten van één van onze faciliteiten. Boek nu uw kamer en ontdek de mogelijkheden.