Delfzijl is een leuke stad!

De stad Delfzijl is een stad van de gemeente Eemsdelta in de provincie Groningen. Delfzijl ligt op nog geen 30 minuten van Van der Valk Hotel Groningen-Zuidbroek. Ook beschikt Delfzijl over een eigen haven die in de historie van Nederland erg belangrijk is geweest voor de scheepvaart (net als Eemshaven 20 kilometer verderop). Dus is Delfzijl een leuke stad? Ontdek gauw waarom en lees snel verder!

Delfzijl is centraal gelegen

Delfzijl is een havenstad aan het Wad waar u vanaf de dijk zelfs Duitsland kunt zien liggen, daarom is Delfzijl centraal gelegen en een plek om zeker te ontdekken. De stad (en zijn haven) heeft nog altijd een van de belangrijkste verbindingen van Groningen met de Waddenzee. Delfzijl is de belangrijkste haven van Noord-Nederland en ligt aan de Duitse rivier de Eems.

Delfzijl is een bijzondere havenstad

De haven van Delfzijl is één van de twee Groningse seaports die samen met Eemshaven het openbaar lichaam omvat, ookwel het havenschap Delfzijl genoemd. Groningen Seaports is de beheerder van de twee zeehavens sinds 1958. Wist u dat de wijk Oud-West in Delfzijl gebouwd is in de stijl van de Amsterdamse school? Dit is een moderne bouwstijl die gekenmerkt wordt door expressieve vormen, zoals ook de Oosterkerk in Groningen.

Museum voor kinderen in Delfzijl

Als u uitgekeken bent in de haven van Delfzijl en u op zoek bent naar een leuk museum om met de kinderen naar toe te gaan, is het Muzeeaquarium aan te raden. Dit natuur- en cultureel-historische museum staat bekend om zijn aquarium waarin vissen en andere zeedieren te zien zijn, afkomstig uit de Noord- en Waddenzee. Voor zowel jong en oud is dit museum toegankelijk en dat op elke dag van de week van 10:00 tot 17:00 uur. Honden zijn niet welkom in verband met de levende dieren in het aquarium.

Dagje Delfzijl

Na een dag in de leuke stad Delfzijl en het ontdekken van de geschiedenis bent u binnen no-time terug in Van der Valk Hotel Groningen-Zuidbroek. Wij ontzorgen u graag dus neem gerust plaats in onze hotelbar of laat ons u verrassen in het restaurant. Van der Valk Hotel Groningen-Zuidbroek leent zich uitstekend voor een nachtje weg of weekendje weg voor u alleen of met uw gezelschap/familie. Boek uw kamer of maak een reservering in ons restaurant, we kijken uit naar uw komst!