Green Key Gold

Al geruime tijd is Van der Valk Hotel Groningen – Zuidbroek A7 bewust van het milieu en dit is merkbaar in onze dagelijkse operatie.

Met trots kunnen wij u meedelen dat Van der Valk Hotel Groningen – Zuidbroek A7 in het bezit is van de Green Key certificering: GOUD. De Green Key is hét internationale duurzaamheidskeurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche, en in de markt voor vergader- en congreslocaties, die serieus en controleerbaar bezig zijn met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). De Green Key staat garant voor de inzet van de accommodatie om er alles aan te doen om de druk van de onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. Zo wordt er zuinig omgegaan met energie, water, gas en is er zorg voor afvalverwerking.

De criteria van de Green Key zorgen ervoor dat er een goede balans is tussen duurzaam ondernemen enerzijds en comfort anderzijds.

Om voor de Green Key in aanmerking te komen, moeten ondernemingen maatregelen nemen met betrekking tot milieuzorg en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Deze maatregelen zijn deels verplicht en deels optioneel. Green Key Nederland kent drie niveaus van certificering: Brons, Zilver, Goud.

Hoe meer optionele maatregelen een accommodatie vervult, hoe beter de certificering is. Ons hotel is sinds augustus 2013 gecertificeerd met GOUD en dus erkent als een accommodatie met een zichtbaar beleid voor het verduurzamen van ons hotel-, restaurant- en vergaderproduct. Een prachtig en het hoogst haalbare resultaat.  Zowel bij de interne bedrijfsvoering als bij de keuze van leveranciers, houden we nauwlettend rekening met onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Als geclassificeerde accommodatie is ons hotel continue bezig om ons product verder en nog beter te ontwikkelen en te verduurzamen.

Wilt u weten aan welke normen ons hotel voldoet? Kijkt u dan op www.greenkey.nl voor de details.