ER GAAT NIETS BOVEN GRONINGEN

Bij Groningen denk men vaak aan studenten stad en landelijke provincie. Toch heeft onze provincie meer te bieden dan de meeste mensen denken. De bekende slogan zegt het al. Of u nu een weekendje wil ontspannen, shoppen, of iets sportiever wilt zijn het kan allemaal in Groningen.

Wij hebben een aantal leuke activiteiten voor u op een rijtje gezet.

Activiteitenagenda

Bekijk activiteiten in de buurt van het hotel Lees meer

Volgende
Cultuur

Locatie

Cultuur

Wilt u verblijf in ons hotel benutten om iets van de rijke geschiedenis van de provincie Groningen te ontdekken, geen probleem.

Vesting Bourtange dit vestingplaatsje bij de grens van Duitsland is volledig in ere hersteld. Een uniek historisch verdedigingswerk dat zijn gelijke niet kent. Heden en verleden gaan perfect samen in deze kleine, sfeervolle vestingstad. Bezoekers van het Bourtange van nu wanen zich eeuwen terug in de tijd, de vesting die nooit ingenomen werd.

Borgen omringd door bomen en misschien zelfs een gracht torent een statig huis uit boven de omliggende velden. Het is een van de Groningse borgen, de in de vorige eeuwen door jonkers bewoonde landhuizen. Ooit stonden er ruim honderd van zulke pronkstukken in de provincie. Slechts een paar 16 om precies te zijn haalden het heden en laten je binnen in hun kleurrijke verleden.

Slag om Heiligerlee bij iedere Nederlander bekend van de geschiedenisboekje de plek waar de Oranjes Nederland binnen kwamen. Tegenover dit museum ligt het Klokgieterij Museum wat zeker ook een bezoekje waard is.

Openluchtmuseum het Hoogeland Het verleden komt tot leven in het hart van het Noord-Groninger dorp Warffum. Ontdek in openluchtmuseum Het Hoogeland het platteland van ruim honderd jaar geleden. Kijk rond in twintig oude gebouwen en ervaar hoe de mensen vroeger woonden en werkten. Woonkamers, slaapkamers en werkplaatsen zijn met zoveel oog voor detail ingericht, dat het lijkt alsof de bewoners even weg zijn.

Met een toertochtje door de provincie kan je in één dag al in drie werelddelen zijn. Ga mee op wereldreis en laat de vrienden en familie achteraf weten dat je zowel in Egypte als Polen en zelfs in Willemstad bent geweest.