Activiteitenagenda
noord

Noord op de schaal van Richter

13 mrt 2020 - 08 mei 2020

NOORD op de schaal van Richter is een unieke theaterbeleving die iedereen op een bijzondere wijze meeneemt in boven- en ondergrondse spanningen!
Een fictief verhaal dat op theatrale en artistiek verrassende wijze is uitgewerkt, met een lach en traan. Over mensen die getroffen worden door een ramp en het heft toch weer in handen nemen.

Met projecties op een 180º-filmscherm met een lengte van 80 meter, live muziek, zang, dans, spectaculaire effecten en bewegend decor.De professionele cast bestaat merendeels uit Groningse en nationaal bekende acteurs en dansers.

Koop uw tickets hier


Het verhaal
Ode aan het Noorden, spannend en actueel!

Een boerderij in het Groningerland verdwijnt op mysterieuze wijze…
Zoektocht naar de waarheid, met boven-  én ondergrondse intriges.

De Groningse studente Menke Ritsema is opgegroeid op het platteland van Groningen. Haar ouders hebben aardbevingsschade en moeten het huis uit. Ze wonen in een containerwoning. De onzekerheid en eindeloze schadeprocedures maken de ouders depressief en Menke is blij dat ze in de stad Groningen is gaan studeren en wonen.

Elke zaterdag bezorgt ze, op de fiets, de krant op het platteland. Tot haar verbijstering is er op een dag een boerderij verdwenen en van de oude Tjeert die er woonde is geen spoor meer te bekennen. Vastbesloten gaat ze op zoek naar de waarheid en komt terecht in een turbulente wereld vol heftige ontmoetingen met boven- en ondergrondse spanningen, waarbij het publiek letterlijk de bodem van Groningen in gaat.

Conflicten met de journalist Frank uit Amsterdam en liefde in het koolzaadveld...

In het decor van het prachtige Groninger landschap leeft het publiek mee met de actuele problemen in het Noorden maar ervaart ook hoe de personages het heft in handen nemen en  Groningen op de kaart weten te zetten!

Samen met de actuele geschiedenis zullen de intense belevingen van de hoofdpersonen een onuitwisbare indruk achterlaten bij het publiek.

Een voorstelling om niet snel te vergeten